Kort om Diafarm

Diafarm blev grundlagt i 1980 og beskæftiger i dag ca. 20 medarbejdere.

I dag spænder Diafarms produkttyper meget bredt indenfor tilskudsfoder og plejeprodukter til kæledyr og produktionsdyr. Doseringsformerne spænder over bl.a. pulver, tabletter, hårde og bløde gelatinekapsler, pasta, sirup, lotion, gel, shampoo og sæber, som pakkes i dåser, blister, tuber, små og store flasker, krukker og spande.

Diafarm markedsfører og sælger egne veterinære produkter i Danmark, men eksporterer også en stor del af produktionen til resten Skandinavien, Baltikum, Tjekkiet, Rumænien, Grækenland, Bulgarien, Serbien, Kroatien, Spanien, Tyrkiet, Israel, De Forenede Arabiske Emirater, Hong Kong, Taiwan, Sydkorea, Japan og Nigeria.

Diafarm producerer desuden private label-produkter til store aktører inden for den veterinære branche i Danmark, i Europa og i resten af verden.

Diafarms udvikling


Diafarm grundlægges som produktionsvirksomhed.

Udvikling af kattemalt – det første i en række af succesfulde pastaprodukter til kæledyr og en bestseller lige siden.

Dyrlægeklinikken sælges fra, sådan fokus udelukkende er på produktion og udvikling af Diafarm.

Kåret af Dagbladet Børsensom gazelle virksomhed.

Modtager af ”Initiativprisen” fra Dansk Industri i Trekantsområdet som anerkendelse af virksomhedens evne til at skabe eksport og aktiviteter flere steder i verden.

Inviteret af Dansk Industri til at deltage i et eksportfremstød i Rusland i forlængelse af det officielle statsbesøg med deltagelse af den danske kongefamilie.

Flytning til ny og moderne fabriki Vejle tæt på motorvej E45.

Diafarm certificeres til produktion af COSMOS (økologiske plejeprodukter) og svanemærkede produkter.

Johs pensioneres, og hans sønner, Jesper og Jacob, overtager ledelsen af firmaet.

Historien om Diafarm

Diafarm blev grundlagt at dyrlæge Johs. Gjelstrup i 1980. I 1970’erne havde han sin egen dyrlægepraksis midt i Vejle, hvor folk kom med deres syge kæledyr.

Som årene gik, kunne han se, at mange af de problemer som kæledyrene havde, skyldtes foder-ubalancer, og derfor begyndte han at studere den videnskabelige litteratur på området. I klinikkens baglokale udviklede han sine egne specielle vitamin- og mineralblandinger, som han med stor succes behandlede kæledyrene med.

Rygtet spredte sig, og kunderne kom langvejs fra for at få deres kæledyr behandlet. Efterspørgslen voksede så meget, at Johs. måtte tage et livsændrende valg. 

Praktiserende dyrlæge eller fabrikant?
Lysten til at fabrikere og udvikle nye produkter til at afhjælpe kæledyrs forskellige problemer vandt. I 1994 blev dyrlægeklinikken solgt, og Johs helligede sig produktionen i Diafarm på fuld tid.

Derefter gik det slag i slag. Sortimentet blev udvidet med mange forskellige vitamin- og mineraltilskud. Der blev udviklet shampooer til kæledyr med pelsproblemer, forskellige renseprodukter, gel-typer og meget mere. Nye kundetyper kom til, og Diafarm begyndte at producere mange private label-produkter.

Sønnerne overtager
I 1990’erne gik Johs. to sønner, Jesper og Jacob, ind i virksomheden, og i årenes løb voksede den sig større og kom til at omfatte endnu flere produktgrupper.

Fra at have ligget i Vejle midtby i næsten en menneskealder flyttede Diafarm i 2016 til nye og moderne produktionslokaler tæt på motorvej E45, men stadig med postnummer i Vejle. Flytningen skyldtes behovet for mere plads og større maskiner i forhold til at imødekomme efterspørgslen fra kunderne.

Igennem årene har sønnerne lige så langsomt overtaget virksomheden, men først i 2018 trak Johs sig endeligt tilbage for at kunne nyde sit velfortjente otium.