Derfor skal du give din kat kattemalt

Forfatter: Dyrlæge Johs. Gjelstrup

Katte er meget renlige dyr, der bruger en stor del af deres vågne tid på at vaske sig, dvs. de slikker ben og krop. I den forbindelse synker de en del hår. Hårene vil oftest passere mavetarm-systemet uden problemer, men ind i mellem sker det alligevel, at hårene klumper sig sammen og danner en hårbolle. Problemerne opstår, når hårbollen ikke vil passere mavetarm-systemet. I naturen vil katten løse problemet ved at æde græs, da græsset fremkalder opkastning og hårbollen dermed kommer ud af systemet. Mange katte har ikke mulighed for at æde græs, når de har brug for det, fordi de lever i lejligheder i byen, eller fordi det er vinter. Diafarm Kattemalt er et godt og mere hygiejnisk alternativ til græs.

Sådan undgår din kat hårboller
Vil man gerne undgå opkast og tynd mave pga. hårboller, kan man med fordel jævnligt give sin kat kattemalt. Diafarm Kattemalt har et optimalt forhold mellem malt og paraffinolie, som katte elsker. Malt har en god smag og fremmer peristaltikken, altså tarmbevægelserne, og paraffinolie er et gammelt kendt middel mod forstoppelse. Paraffinolien passerer ufordøjet gennem tarmsystemet, hvorved det smører, så hårbollen kan glide igennem tarmen. Man behøver derfor ikke frygte, at katten tager på i vægt, fordi man giver den kattemalt.

Diafarm Kattemalt er en velsmagende pasta, som katten ofte vil opfatte som en godbid og æde direkte fra tuben. Man kan også vælge at trykke en stribe katttemalt ud over foderet.

Se produkt